lämna övriga material

white Triangle

Återvinning av trädgårdsavfall

Vid trädgårdsarbeten kan det uppstå en hel del trädgårdsavfall under en säsong. Löv, gräs, stubb, kvistar och fallfrukter är bara några exempel. Kan du inte ta hand om detta så kan du lämna ditt avfall på vår anläggning i Enköping.

Det är viktigt att innehållet endast är löst trädgårdsavfall när du lämnar i ditt avfall och inga påsar, jord eller annat skräp.

Det är du som avfallslämnare som ansvarar för att massorna blir deklarerade och provtagna innan det överlämnas till oss. Vet du inte hur man deklarerar eller utför en provtagning kan du kontakta oss så hjälper vi dig med detta.

ovrigt-rund-300
Trädgårdsavfall

Jord, Grenar, Löv, Rötter, Buskar

495 kr/ton

fyllnadsmassor-rund-300
Stubb

0-5 m3      2 000 kr
5-15 m3    3 500 kr
15-30 m3  8 000 kr
30-48 m3 12 000 kr

sopsand-rund-300
Sopsand

165 kr/ton

sopsand-rund-300
ÅV-grus

Rent från jord

10 kr/ton

PRISERNA GÄLLER FR.O.M. 2022-06-01 - MOMS TILLKOMMER

När trädgårdsavfallet har levererats till vår avfallsanläggning töms det i en av våra komposthögar där det får ligga och påbörja en förmultningsprocess. När förmultningsprocessen är klar sorterar vi upp materialet som slutligen blir till olika jordsorter att köpa på vår återvinningscentral.

Det trädgårdsavfall har gemensamt att det består av organiskt material som naturen på egen hand kan bryta ned till ny och miljövänlig jord. Däremot ska inte trädgårdsavfall slängas direkt i naturen eftersom det kan bidra till att befintliga växter slås ut och andra oönskade växter tar över. Det är även olagligt att kasta trädgårdsavfall direkt i naturen samt att det kostar samhället mycket pengar.

Förutom trädgårdsavfall tar vi även emot kompost, stubb och sopsand.

Alla angivna priser förutsätter MRR (mindre än ringarisk). All intippning av massor sker med vikt på fulla lass av max last.

Hos oss betalar du enklast med swish som privatperson!

Swish_Logo_Secondary_RGB

123 563 7731

KONTAKT